ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας απαιτείται σύμφωνα µε την ισχύουσα νομοθεσία στις ακόλουθες γενικές περιπτώσεις:

Α. Κατά την έκδοση οικοδομικής άδειας

Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται υποβολή στην πολεοδομία μελέτης παθητικής πυροπροστασίας και όπου απαιτούνται σύμφωνα µε την ισχύουσα νομοθεσία μόνιμα συστήματα πυροπροστασίας τότε συντάσσεται και μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας.
Στην δεύτερη περίπτωση η μελέτες παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας παραπέμπονται στην πυροσβεστική υπηρεσία όπου ελέγχονται από την άποψη της ενεργητικής πυροπροστασίας και αφού θεωρούνται επιστρέφουν στην πολεοδομία.

Η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας θεωρείται μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης και επομένως δικαίωμα υπογραφής έχουν οι ειδικότητες των μηχανικών που σύμφωνα µε τα επαγγελματικά τους δικαιώματα έχουν δικαίωμα να υπογράφουν αρχιτεκτονικές μελέτες (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί μηχανικοί)
Η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας θεωρείται σύνθετη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και επομένως μπορούν να την υπογράφουν µόνο Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί.

Β. Σε περίπτωση έκδοσης άδειας λειτουργίας,

όπου απαιτείται πιστοποιητικό πυροπροστασίας
Η ισχύουσα νομοθεσία σε πολλές περιπτώσεις έκδοσης άδειας λειτουργίας επιχειρήσεων προβλέπει την απαίτηση έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας.
Το πιστοποιητικό πυροπροστασίας εκδίδεται από την πυροσβεστική υπηρεσία, αφού κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας από μηχανολόγο μηχανικό.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υπεύθυνα την διαδικασία και των δύο παραπάνω περιπτώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.